Oosterse slavink met gember en ketjap
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Oosters

Ingrediënten

4 slavinken
2 el. zonnebloemolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el. sambal
2 bolletjes gember op siroop, fijn gesnipperd
2 el. ketjap manis
2 el. water

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de slavinken rondom lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Fruit de ui en knoflook zachtjes in het bakvet aan, voeg de sambal en gember toe en bak even mee. Blus af met een scheutje siroop van de gember, de ketjap en het water.

Leg het vlees terug in de saus en laat nog 15-20 minuten zachtjes stoven. Lekker met roergebakken paksoi en rijst of mie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!