Oosterse slavinken met paksoi
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Oosters

Ingrediënten

  • 4 slavinken
  • 400 g zilvervliesrijst
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels sambal
  • 4 eetlepels teriyakisaus
  • 2 stronken paksoi
  • 70 g cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg 50 ml lauw water toe en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de sambal en 2 eetlepels teriyakisaus toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus.
  3. Was de paksoi en snijd deze in stukjes. Houd het witte en het groene deel gescheiden. Roerbak de witte stukken paksoi met 2 eetlepels teriyakisaus ongeveer 2 minuten en bak de groene stukken paksoi nog 1 minuut mee.
  4. Rooster in een andere koekenpan de cashewnoten goudbruin. Meng de paksoi met de rijst en strooi de noten erover.

Voedingswaarde per persoon
915 KCAL (3845 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 47 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 90 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!