Oosterse wrap met pulled beef
langer dan 60 minuten
Sudderen
4 personen
Voorgerecht
Rund
Oosters
Kerst

Ingrediënten

– 500 gram sukadelappen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 rundvleesbouillonblokje
– 1,5 liter kokend water
– 4 teentjes knoflook, grof gesneden
– 1 steranijs
– 1 kaneelstokje
– 2 chilipepers, fijngesneden
– 2 theelepels venkelzaad
– 1 theelepel korianderzaad
– 4 tortillawraps
– 1 komkommer, in reepjes gesneden
– 2 lente-uitjes, in ringetjes
– Peper en zout

SAUS
– 4 eetlepels hoisinsaus
– 4 eetlepels oestersaus
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel rijstazijn

Bereidingswijze

  1. Kruid de sukadelappen met peper en zout. Verhit in een pan de olijfolie en bak het vlees aan, zodat het van buiten bruin wordt. Voeg het water, het bouillonblokje, knoflook, steranijs, het kaneelstokje, chilipepers, venkelzaad en korianderzaad toe.
  2. Laat het gerecht 6 uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Maak er daarna pulled beef van door het vlees met twee vorken uit elkaar te halen.
  3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Verwarm de wraps kort, volgens de aangegeven bereidingswijze.
  4. Smeer wat saus op de wraps, met daarop wat lente-uitjes en komkommer. Beleg met pulled beef en breng nog een laagje saus over het vlees aan. Rol de wrap voorzichtig en strak op. Snijd deze doormidden en serveer de wraps met chilisaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 530 KCAL (2225 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 19 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 54 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!