Orecchiette met cantharellen in cognacroomsaus
0-20 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Varken
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

  • 150 g spekreepjes
  • 250 g cantharellen
  • 250 g orecchiette (pasta)
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • Scheut cognac
  • 1/4 bosje peterselie, fijngesneden
  • 4 eetlepels mascarpone
  • Olijfolie, extra vierge
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de cantharellen met een borsteltje schoon en snijd een stukje van het steeltje. Breng voor de pasta ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de pasta al dente (beetgaar).
  2. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de spekreepjes, fijngesneden sjalot en cantharellen al omscheppend ongeveer 4 minuten. Breng dit op smaak met peper en zout.
  3. Schenk een scheut cognac bij de cantharellen. Hak de peterselie fijn. Roer de mascarpone door de cantharellen en bestrooi ze met de helft van de gehakte peterselie.
  4. Giet de pasta af, laat deze uitlekken en meng hem met de romige cantharellen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 530 KCAL (2225 KJ). EIWIT: 15 G.
VET: 30 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 46 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!