Ingrediënten
een gelijkmatig stuk ossenhaas van 600 g
zout en versgemalen peper
2 el olie
1 el boter
Voor het deeg:
250 g wit brooddeegmix
1 el olie
150 ml warm water
1 el gedroogde salie
2 el zongedroogde tomaatjes, zeer fijngehakt
1 tl versgemalen peper
Voor de vulling:
200 g kalfsgehakt
zout en versgemalen
peper
1 eidooier
2 el paneermeel
8 plakjes pancetta, iets dikker gesneden
8 blaadjes salie
Bereidingswijze
Neem het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast, dep het goed droog en wrijf het in met zout en peper. Verwarm de olie met de boter in een braadpan en bak het vlees in circa 10 minuten rondom aan. Laat het lichtjes afgedekt op een rooster afkoelen. Kneed ondertussen alle ingrediënten voor het deeg in circa 5 minuten tot een soepel deeg en laat het ongeveer 30 minuten afgedekt rijzen. Kneed het gehakt met zout en peper, de eidooier en paneermeel goed door.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van een halve centimeter dik. Snijd het deeg bij tot een formaat groot genoeg om het stuk vlees in te verpakken. Bekleed het deeg met de pancetta en verdeel hierop het gehakt. Laat bij de randen 2 centimeter vrij. Dep de ossenhaas goed droog. Leg de salieblaadjes op het gehakt en daarop de ossenhaas. Vouw het deeg om het vlees. Bevochtig de randen met wat water en druk ze goed dicht. Leg het pakket met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het deeg met een kwastje losgeklopt ei of koffieroom en bak het ossenhaaspakket in circa 15 minuten goudbruin. Bij een kerntemperatuur van 55°C is het vlees mooi rosé. Laat het vlees nog een paar minuten rusten voordat u het in dikke plakken snijdt. Lekker met een salade.