Ingrediënten
600 g ossenhaas aan een stuk
50 ml olijfolie
100 g aioli (knoflook-mayonaise)
4 eetlepels zwarte
Olijventapenade
Voor de gekonfijte knoflook en tomaatjes
1 doosje kerstomaatjes, eventueel ontveld
1 dl witte wijnazijn
1,5 dl olijfolie
8 tenen knoflook, gepeld
2 sjalotjes, gepeld en in partjes
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe de olie, azijn, knoflook, sjalotjes en kruidentakjes in een ovenschaaltje en plaats dit 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven op 95 graden, haal het schaaltje uit de oven en schenk het over de tomaatjes, vervolgens minimaal 2 uur marineren.
Stap 2.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de ossenhaas met olijfolie en bestrooi deze met zout en peper.
Stap 3.
Verwarm olijfolie in een braadpan en braad de ossenhaas rondom bruin aan, plaats de ossenhaas afhankelijk van de dikte ongeveer 20 minuten in de oven en bak deze totdat hij rose is (kerntemperatuur 48 graden).
Stap 4.
Laat het vlees rusten en snijd het in dikke plakken. Roer de aioli los met wat water, bestrijk elk bord met een beetje olijven tapenade. Leg hierop de ossenhaas en schep er wat van de gekonfijte knoflook en tomaatjes op.
Stap 5.
Besprenkel met de aioli.