Ingrediënten
600 g ossenhaas in een gelijkmatig stuk
2 el (vloeibare) boter
zout en peper
2 el grove mosterd
10 sjalotjes, gehalveerd
1 takje tijm, alleen de blaadjes
1 tl honing
1 dl rode wijn, vol van smaak
20 g ijskoude boter, in kleine klontjes
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en braad het rondom op hoog vuur kort aan. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Bestrijk het vlees rondom met de mosterd.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175°C. Zet het vlees in de oven en laat 20 tot 30 minuten bakken. Fruit ondertussen in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin, voeg de tijm en honing toe en laat nog even karameliseren. Voeg dan de wijn toe en laat nog eens 10 minuten inkoken op middelhoog vuur. Breng de saus op smaak met zout en peper en maak de saus pas later af met de boter.
Stap 3
Laat het vlees 10 minuten buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Verwarm ondertussen de saus en roer er nu de koude klontjes boter door om de saus te binden. Lekker met aardappelkoekjes en gestoomde of gesmoorde groenten.