Ossenhaas Tagliata
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 600 g ossenhaas
  • 32 cherrytomaatjes
  • 300 g rucola
  • 80 g Parmezaanse kaasvlokken
  • 80 g geroosterde pijnboompitjes
  • 4 el balsamicocrème
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Bak de ossenhaas rondom aan in een koekenpan met zonnebloemolie. Zorg ervoor dat de pan heet is alvorens te bakken zodat er een Maillardreactie (bruinkleuring) ontstaat.
  3. Haal de ossenhaas uit de pan en leg het vlees in een ovenschaal met de cherrytomaatjes erbij.
  4. Bak de ossenhaas in de voorverwarmde oven totdat het vlees een kerntemperatuur heeft van 48 graden.
  5. Haal het vlees met de cherrytomaatjes uit de oven en dek het af met aluminiumfolie en prik er gaatjes in. Laat ongeveer 10 minuten rusten. Maak in de tussentijd de salade.
  6. Neem een mooi saladebord en verdeel de met olijfolie aangemaakte rucola erover en garneer het verder met Parmezaanse kaasvlokken en pijnboompitjes.
  7. Snijd de ossenhaas, als deze warm is, in gelijke dunne plakken van ongeveer 1 cm. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees over het midden van het bord en leg de cherrytomaatjes ernaast.
  8. Sprenkel de balsamicocrème met een zigzagbeweging over het geheel en serveer een heerlijke tagliata van ossenhaas. Het vlees en de salade los van elkaar presenteren kan natuurlijk ook.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 749 KCAL (3109 KJ). VET: 57 G (WAARVAN 44 G ONVERZADIGD). EIWIT: 47 G. KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!