Ingrediënten
1 kg ossenstaart, in stukken
100 g gerookte spekblokjes
3 el olijfolie
2 grote uien, in ringen
2 el bloem
2 takjes tijm
1 laurierblad
3 flesjes bruin bier
200 ml runderbouillon
zout en versgemalen peper
1 el allesbinder of 25 g koude boter, in blokjes
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de stukken ossenstaart rondom aan. Schep de stukken uit de pan en bak in het overgebleven bakvet de spekblokjes en uiringen circa 4 minuten zachtjes aan. Voeg de bloem toe aan de uien en roer goed door. Giet het bier en de bouillon erbij. Breng aan de kook en leg het vlees terug in de saus. Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur helemaal gaar stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper en bind de saus eventueel met allesbinder of klontjes koude boter.