Ossenstaart met salie en rode wijn
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kg ossenstaart, in stukken
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 grote uien, in ringen
  • 6 takjes salie, grof gehakt
  • 2 el bloem
  • 5 trostomaatjes
  • 1/2 l volle rode wijn
  • 3/4 runderbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • 5 g koude boter, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de stukken ossenstaart rondom aan. Schep de stukken uit de pan en bak in de overgebleven olie de spekblokjes, uiringen en salie zachtjes aan.
  2. Doe het vlees weer terug in de pan en bestrooi alles met de bloem. Roer even om en leg de tomaatjes in zijn geheel of gehalveerd erbij. Giet de rode wijn erbij en vul aan met de bouillon tot het vlees net onder staat. Breng zachtjes aan de kook, leg het deksel erop en laat het vlees in circa 2,5 uur helemaal gaar stoven. (Dit kan ook in de oven. Dan zet u de pan met deksel 2 à 3 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius).
  3. Breng het gerecht als laatste op smaak met zout en peper en bind de saus eventueel met wat klontjes koude boter. Lekker met pasta en gekookte groenten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!