Ossenstaartsoep met erwtjes
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 1,5 kg ossenstaart
  • 50 g mager rookspek
  • 3 eetlepels boter
  • 1 fl inke ui
  • 4 worteltjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 15 peperkorrels
  • 2 deciliter Madeira
  • 1 bosje gemengde kruiden (peterselie, bladselderij, basilicum, rozemarijn,
  • salie, marjolein)
  • 100 g diepvries doperwtjes

Bereidingswijze

  1. Bak het stukje rookspek langzaam uit en bak in het uitgelopen spekvet de stukken ossenstaart mooi bruin.
  2. Snijd de ui en worteltjes in plakken en bak ze mee. Strooi bloem over het geheel en laat ook die al roerend lichtbruin worden.
  3. Doe onder goed roeren nu drie liter water bij het vlees en voeg zout en peperkorrels toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze 4 tot 5 uur trekken.
  4. Zeef nu de bouillon en haal de mooie stukken vlees van de staart. Het bot mag je nu weggooien.
  5. Laat in de Madeira de gewassen kruiden op een zacht vuur ongeveer 15 minuten trekken; zeef dit.
  6. Bak het vlees dat je van de staart hebt gehaald nog even kort in wat boter en blus af met de kruidige Madeira. Voeg dit nu samen met de doperwten bij de soep en verwarm de soep nog drie minuten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!