Ingrediënten
4 kalfsschenkels
zout en peper
3 el bloem
4 el olijfolie
zware ovenbestendige braadpan
of casserole met deksel
2 uien, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 winterwortel, geschild en in stukken
3 stelen bleekselderij, in stukken
4 trostomaten, in vieren
3 zwarte peperkorrels
1 laurierblaadje
1,5 dl droge witte wijn
5 dl warme kalfsfond
rasp van 1 citroen
2 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de schenkels rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verwarm de olie in de braadpan en bak de schenkels rondom aan. Haal ze even uit de pan en bak in het braadvet de ui, knoflook, winterwortel en bleekselderij 2 minuten. Leg het vlees terug in de pan en leg de tomaten, peperkorrels en de laurier erop. Giet de wijn en kalfsfond erover en leg het deksel op de pan.
Stap 2
Zet, zodra de bouillon kookt, de pan in de hete oven en laat de schenkels in circa 1,5 uur gaar stoven. Bestrooi het gerecht als laatste met de citroenrasp en gehakte peterselie. Lekker met pasta of aardappels en salade.