Ouderwetse huzarensalade
40-60 minuten
Blancheren
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g gekookte ham, in blokjes van een halve centimeter
  • 700 g vastkokende aardappelen, in blokjes van een halve centimeter
  • 4 eieren
  • 150 g augurk, in blokjes van een halve centimeter
  • 200 g diepvrieserwtjes, geblancheerd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 Elstar-appel, in blokjes van een halve centimeter
  • 8 takjes peterselie, fijngehakt
  • Olie
  • 4 eetlepels zoetzuur van de augurken
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 zakje veldsla
  • Roma-tomaatjes, doormidden gesneden

Bereidingswijze

  1. Blancheer de aardappelblokjes 3 minuten. Giet ze af en zet ze in de koelkast.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Meng de ham, aardappel, augurk, erwtjes, ui, appel en peterselie door elkaar in een kom.
  4. Klop een vinaigrette van 2 eetlepels olie, het zoetzuur, peper en zout en meng dit door de salade met de mayonaise.
  5. Garneer met veldsla, tomaatjes en halve hardgekookte eieren. Lekker met casinobrood.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 550 KCAL (2310 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 25 G (WAARVAN
20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 49 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!