Ouderwetse kippensoep
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kip
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 500 g kippendij
  • 300 g boerensoepgroenten
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 5 limoenblaadjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • takje platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook met de helft van de groenten en het limoenblad. Zet de warmtebron laag en leg de kippendijen erin. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  2. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het fijn. Breng het op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  3. Voeg de rest van de groenten toe aan de bouillon, warm nog 1 minuut goed door en schep dan de soep in soepborden. Leg er het gesneden kippendijvlees in en garneer het geheel met een takje platte peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 220 KCAL (925 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 11 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!