Ouderwetse kippensoep met gestold eigeel
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kip
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 2 l water
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • Halve eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 300 g fijne soepgroenten
  • Bosje platte peterselie
  • 50 g vermicelli
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout
  • 4 eigelen

Bereidingswijze

  1. Doe de kippenbouten in een ruime soeppan en voeg water, ui, peperkorrels, tijm, laurier, 200 gram soepgroenten (de rest bewaren) en de helft van de peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 2 tot 3 uur op laag vuur zachtjes koken. Schep eventueel af en toe het schuim van de soep.
  2. Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon.
  3. Pluk de kip en doe het kippenvlees bij de bouillon, samen met de resterende soepgroenten en de vermicelli. Breng de soep op smaak met 1 of 2 bouillonblokjes, het citroensap en zout. Laat de soep nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken.
  4. Schep een lepel soep in een bord en laat er voorzichtig een eigeel in glijden. Door de warmte zal het eigeel iets stollen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 20 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD).
KOOLHYDRATEN: 16 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!