Ovenschotel met gehakt, feta en courgettes
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig

Ingrediënten

  • 500 g gekruid half-om-half gehakt of lamsgehakt
  • 150 g zachte fetakaas (gebrokkeld)
  • 4 vleestomaten (in plakjes)
  • 3 knoflooktenen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 pakje filodeeg
  • 1 ei (los geklopt)

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor op 180 ˚C.
  2. Breng het gehakt verder op smaak met tijm en knoflook en rul het even in een bakpan in een beetje olie.
  3. Snijd de courgettes en de aubergine in lange repen en smeer een ovenschaal in met wat olie.
  4. Maak van alle ingrediënten laagjes in de schaal en bestrooi deze steeds met een beetje peper en zout. Eindig met gehakt. Besprenkel het met olie en feta en bak de schotel 30 minuten in de oven.
  5. Haal de schaal uit de oven en bekleed deze met filodeeg. Smeer iets van het ei op rand van de schaal om het filodeeg te plakken. Bestrijk ook het deeg er mee en bak de schotel nog ongeveer 10 minuten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!