Ovenschotel met kalfsgehakt en biet
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 middelgrote wortels, in blokjes
  • 250 gram gele of witte biet,in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 180 ml runderbouillon van bouillonblokje
  • 8 middelgrote aardappels, geschild
  • 50 g boter
  • 50 ml melk
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bak in een pan zachtjes het kalfs­gehakt met de ui, wortel, biet en paprikablokjes.
  3. Kook ondertussen de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Voeg de bouillon toe aan het kalfs­gehakt en de groenten en breng dit op smaak met peper en zout. Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, doe je ze in een ovenschaal.
  5. Giet de aardappels af en pureer ze met boter en melk. Breng ze op smaak met peper en zout. Leg de puree op het vlees/groentemengsel. Zet dit ca. 15 minuten in de oven tot de bovenkant bruin wordt.

Voedingswaarde per persoon
595 kcal (2500 kj). eiwit: 30 g. vet: 30 g (waarvan 16 g onverzadigd). koolhydraten: 47 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!