Paella met kippendijen
40-60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

400 g paellarijst (bomba of calasparra)
600 g kippendijen, in blokjes
250 g chorizo, ontveld, in plakjes
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
125 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon
Plukje saffraandraadjes
Halve theelepel paprikapoeder
Bosje groene asperges, gesneden

Bereidingswijze

Bestrooi de kipblokjes met zout en peper. Braad deze in wat olijfolie in een grote, diepe koeken- of paellapan rondom bruin en haal ze uit de pan. Bak de plakjes chorizo 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 3-4 minuten. Schep regelmatig om.

Bak de rijst al omscheppend enkele minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder toe.

Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.

Voeg de asperges toe en verwarm nog 10 minuten op laag

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!