Ingrediënten
200 g chorizo, in plakjes
200 g varkensfiletlapjes zonder been, in blokjes
16 rauwe zoutwatergarnalen, gepeld
12 grote mosselen
100 ml witte wijn
7 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
300 g risottorijst
1 rode paprika, in blokjes
1 plukje saffraan
500 ml sterke kippenbouillon
200 g diepvriesdoperwtjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Cayennepeper
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak in 2 eetlepels olijfolie de filetlapjes rondom goudbruin en de chorizoplakjes krokant. Bak afzonderlijk de garnalen – eveneens in 2 eetlepels olijfolie – totdat ze roze zijn. Breng op smaak met zout en een beetje cayennepeper. Kook de mosselen in de witte wijn.
Stap 2.
Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de rijst toe en bak totdat de korrels glazig zien. Voeg paprika en saffraan toe en bak 2 minuten mee. Voeg een soeplepel bouillon toe en herhaal dit telkens wanneer de bouillon is opgenomen door de rijst. Dit zou ongeveer 15 minuten moeten duren.
Stap 3.
Breng op smaak met zout en peper en voeg erwtjes, vlees, chorizo, garnalen en mosselen toe. Warm het geheel goed door. Garneer met de gehakte peterselie.