Paksoi met bieflapjes en shiitakes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Overig
Lente

Ingrediënten

– 400 g bieflapjes
– 500 g mini-paksoi
– 200 g shiitakes paddenstoelen
– 1 Spaanse peper
– 4 eetlepels hoisinsaus
– 1 theelepel sambal manis
– 4 eetlepels gembersiroop
– 1 bolletje gekonfijte gember, heel fijn gesneden
– 1 teen knoflook geperst
– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
– Boter
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de bieflapjes met zout en peper en bak in 4 minuten in boter rondom bruin. Laat rusten.
  2. Blancheer alleen de stelen van de paksoi (laat steel en blad aan elkaar), door ze even in kokend water te dompelen en daarna af te spoelen met koud water.
  3. Verdeel de paksoibladeren met steel eraan als een bloem, op een groot rond bord.
  4. Snijd de shiitakes in dunne plakjes en bak ze 2 minuten in boter.
  5. Snijd de bieflapjes in mooie dunne plakjes en leg ze in het midden van de bloem.
  6. Verdeel de gebakken shiitakes over de bloem.
  7. Meng de hoisinsaus met de sambal, gembersiroop, knoflook en de gekonfijte gember.
  8. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd de peper in kleine stukjes.
  9. Giet de saus over de bloem en verdeel er de geroosterde sesamzaadjes en Spaanse peper overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 265 KCAL (1115 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 7 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!