Paksoi met pinda’s en biefstukpuntjes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters

Ingrediënten

  • 400 g biefstukpuntjes
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 grote paksoi, in grove stukken
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 250 g gemengde paddenstoelen, grofgesneden
  • Roomboter
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 limoen, het sap
  • Peper en zout
  • 100 g ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

  1. Verwarm twee eetlepels sesamolie in een wok en schroei de biefstukpuntjes snel rondom dicht. Bestrooi ze met peper en zout, haal ze uit de wok en houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  2. Voeg een eetlepel sesamolie toe aan het braadvocht en bak hierin de rode ui, de paprika, de peper en de paddenstoelen. Doe er 25 gram roomboter bij en laat die smelten. Voeg de paksoi toe en laat deze iets slinken. Breng dit op smaak met vissaus en limoensap, schep er de biefstukpuntjes en pinda’s door en serveer het geheel als eenpansgerecht.

Voedingswaarde per persoon
440 KCAL (1850 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 30 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 12 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!