Ingrediënten
2 speklapjes
200 gr gekonfijte of gaar gestoofde eendenbout (eventueel gerookte kip)
3 eetlepels ketjap
1 blikje bamboescheuten
1 eetlepel bloem
1 rode peper
12 loempiavellen (toko)
1 theelepel geraspte verse gember
1 kleine paksoi
2 lente-uitjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel litchi-siroop (toko)
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd de speklapjes in kleine blokjes en bak ze uit. Meng de stukjes eend erdoor en blus het geheel af met de ketjap en de geraspte gember. Snijd de peper over de lengte door en haal de pitjes eruit. Hak de peper ragfijn. Meng de litchi-siroop, peper en azijn door het vlees.
Stap 2.
Snijd de paksoi en lente-uitjes in fijne reepjes en meng deze met de bamboescheuten tot een salade. Leg een loempiavelletje in een ruit en leg er een worstvormig hoopje van het vleesmengsel in het midden. Vouw de punten over elkaar en rol het strak op. Maak een papje van bloem en water en smeer dit op het puntje. Doe dit met alle rolletjes en leg de loempia’s afgedekt koud weg. Meng de salade met de zonnebloemolie en frituur de loempia’s in 5 minuutjes goudbruin. Serveer ze bij de salade.