Ingrediënten
100 g ontbijtspek (in kleine blokjes)
4 eieren (gesplitst)
160 g tarwebloem
8 g bakpoeder
190 ml volle melk of karnemelk
Zakje vanillesuiker
25 g roomboter
3 Jonagold appels, geschild, in kleine blokjes
100 ml droge witte wijn
1 eetlepel honing
Sap en rasp van een halve citroen
1 kaneelstokje
3 eetlepels blanke rozijnen
10 eetlepels mascarpone
4 eetlepels crème fraîche
1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder en vanillesuiker.
Klop de melk en de eidooiers erdoorheen.
Klop de eiwitten stijf tot mooie pieken en
schep dit luchtig door het beslag.
Smelt een klontje boter in een koekenpan op
middelhoog vuur. Schep een eetlepel beslag in
de pan en smeer nog een beetje uit. Leg op het
beslag wat spekblokjes en draai om zodra de onderkant
goudbruin is. Bak steeds zoveel pancakes
als in de pan kunnen, totdat het beslag op is.
Doe de stukjes appel in een pan met de witte
wijn, het kaneelstokje, de honing, het sap en de
citroenrasp en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe.
Roer de mascarpone los met de crème fraîche
en de kaneel en serveer in een apart schaaltje.