Pancettarollade met pecannoten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 800 g varkensvlees (tussenrib). Vraag de Keurslager deze open te snijden voor rollade.
  • 100 g pancetta, in plakjes
  • 200 g ontbijtspek
  • 200 ml medium sherry
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 g pecannoten
  • 50 g paneermeel
  • 2 tl tijm, alleen de blaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bos basilicum, alleen de blaadjes (enkele blaadjes apart houden voor garnering)
  • peper
  • slagerstouw (vraag het je Keurslager)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes ontbijtspek overlappend op het werkblad. Leg het varkensvlees op de plakjes ontbijtspek en wrijf het in met peper.
  3. Maak de vulling door knoflook, 200 g pecannoten, paneermeel, Parmezaanse kaas, tijm en basilicum met de olijfolie te mengen in de keukenmachine.
  4. Bak de plakjes pancetta uit in een droge koekenpan en verkruimel het. Meng dit door de vulling.
  5. Smeer de vulling uit over het vlees en rol het samen met de pancetta strak op. Bind het vast met slagerstouw op diverse plaatsen zodat de vulling, het varkensvlees en de ontbijtspek op hun plaats blijven.
  6. Verwarm de boter in een ovenvaste pan en laat het uitbruisen. Bak de rollade om en om bruin aan en blus dit af met de sherry. Zet de rollade ongeveer 40 minuten in de oven op een kerntemperatuur van 63 graden.
  7. Laat het vlees 10 minuten afgedekt rusten en snijd de rollade in dikke plakken. Serveren met jus, enkele blaadjes basilicum en de resterende pecannoten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1071 KCAL (4446 KJ). VET: 78 G (WAARVAN 59 G ONVERZADIGD). EIWIT: 63 G. KOOLHYDRATEN: 16 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!