Ingrediënten
3,5 blaadje gelatine, geweekt in koud water
750 ml slagroom
1 vanillestokje, opengesneden
75 g suiker
Rasp van een halve citroen
100 g pure chocolade
30 ml donkere rum
2 rijpe nectarines, geschild en gehalveerd
50 g witte basterdsuiker
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de 500 ml slagroom op een laag pitje. Voeg het vanillestokje, de suiker en de citroenrasp toe en laat het geheel een kwartiertje trekken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in wat water.
Stap 2.
Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in het roommengsel. Giet het geheel in een koude kom, zodat het iets kan afkoelen.
Stap 3.
Vet 4 tot 6 vormpjes in met wat zonnebloemolie en verdeel de room over de ingevette vormpjes. Laat de panna cotta minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Stap 4.
Smelt de chocolade au bain-marie met de rum. Roer er beetje bij beetje de rest van de slagroom doorheen, schenk de saus in een koude kom en laat het geheel afkoelen.
Stap 5.
Verwarm de grill op 250 graden. Dep de nectarines droog en bestrooi ze met de basterdsuiker. Laat ze in 3 tot 5 minuten karamelliseren onder de hete grill.
Stap 6.
Snijd met een dun mesje langs de rand van de panna cotta en keer de vormpjes om op een dessertbordje. Leg er een gekarameliseerde nectarine naast en schep er de chocolade-rumsaus overheen.