Ingrediënten
4 perziken op sap
1 klein flesje lycheesiroop
½ liter karamelroomijs
7½ dl slagroom
1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)
100 g suiker
4 blaadjes gelatine
verse munt
kletskopjes (koekjes)
Bereidingswijze
Kook de room, suiker en de vanille en laat dit langzaam inkoken tot er tweederde over is. Haal het vanillestokje uit de room. Schraap het merg er uit en doe dit terug.
Week de gelatine in koud water en los het op in de warme room. Laat de room afkoelen. Zeef de room en vul er de vormpjes mee. Laat de vormpjes minimaal vier uur opstijven in de koelkast. De panna cotta komt uit het vormpje door dit even te verwarmen.
Snijd de perziken in stukken en marineer ze met de lycheesiroop.
Serveer het roomijs in een mooi glas en strooi er de gemarineerde perzik over. Serveer de panna cotta erbij en garneer met een kletskopje en wat verse munt.