Ingrediënten
200 g witte asperges, geschild
300 ml melk
100 ml room
1,25 gelatineblaadjes
50 g gekookte achterham (snijwaren), in reepjes
2 kwarteleitjes
Mespuntje kerriepoeder
Handvol alfalfa
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de asperges gaar in de melk, laat ze uitlekken en houd vier kopjes apart. Pureer de rest van de asperges met de room. Duw het mengsel door een zeef en breng het op smaak met zout en peper. Verwarm het even, maar niet tot het kookpunt.
Stap 2.
Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en los ze op in de aspergeroom. Verdeel de room over 4 glaasjes. Laat de glaasjes afkoelen en zet ze 2 uur in de koelkast.
Stap 3.
Kook de kwarteleitjes in 1,5 minuut hard. Pel ze onder koud stromend water en snijd ze doormidden.
Stap 4.
Strooi over elk glaasje een beetje kerriepoeder. Leg er een paar reepjes ham, een half kwarteleitje, een aspergekopje en een plukje alfalfa op.