Papillot met gemarineerde kip
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Bijgerecht
Kip
Indonesisch

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in reepjes
  • 100 g snelkookrijst
  • Voor de marinade:
  • 150 ml abrikozenjam
  • 75 ml dijonmosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm alle ingrediënten voor de marinade in een pan tot de jam gesmolten is.
  2. Laat de marinade afkoelen en kook in de tussentijd de rijst in ongeveer 4 minuten halfgaar.
  3. Giet de rijst af.
  4. Scheur van een rol aluminiumfolie 4 vierkanten. Leg in het midden van elk vel 2 eetlepels rijst, daarop wat kipreepjes en schep de marinade eroverheen.
  5. Vouw de pakjes dicht en leg ze circa 10 minuten op de barbecue.

Voedingswaarde per persoon
281kcal (1.177 kj). Eiwit: 23 g. Vet 7 g (waarvan 1 g onverzadigd). Koolhydraten: 38 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!