Papillot van pastinaak en krieltjes en mosterdroomsaus
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

Mosterdroomsaus

  • 1 ui, fijngesneden
  • 20 ml cognac
  • 100 ml room
  • 1 el dille, fijngesneden
  • 1 el grove mosterd
  • peper en zout

Papillot van pastinaak en krieltjes

  • 500 g pastinaak, in blokjes
  • 600 g krieltjes, in blokjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g boter
  • 60 g veldsla
  • peper en zout
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Heerlijk als bijgerecht bij gehaktrollade.

Mosterdroomsaus

Stoof de ui glazig in roomboter, voeg cognac toe en flambeer. Voeg room en dille toe, blijf roeren en laat de saus inkoken. Haal de saus daarna van het vuur, roer de mosterd erdoorheen en breng het op smaak met peper en zout.

Papillot van pastinaak en krieltjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de blokjes pastinaak en krieltjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Haal de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak ze fijn. Meng de boter met de tijm, rozemarijn, knoflook en peper en zout.
  3. Verdeel de blokjes pastinaak en krieltjes over 4 stukken aluminiumfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de gekruide boter en Parmezaanse kaas over de pakketjes. Wikkel ze goed dicht en leg de pakketjes 25 minuten in de oven. Serveer de papillot met de veldsla.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!