Pappardelle met gemengde paddenstoelen en venkelkruim
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans
Herfst

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 450 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en grof gesneden
  • 300 g pappardelle, gekookt
  • 1 tl venkelpoeder
  • 1 el venkelzaad, geplet in de vijzel
  • 125 g gezouten boter
  • 20 g roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje oud of geroosterd casino wit
  • 4 el olijfolie
  • scheutje droge sherry
  • 100 g pesto
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de gezouten boter in een steelpan met een dikke bodem op middelhoog vuur in 10 minuten tot deze bruin wordt en nootachtig ruikt (beurre noisette). Schep de eiwitten die omhoog komen er vanaf en haal de pan van het vuur.
  2. Rasp de knoflookteentjes op het brood. Maal het brood tot kruim en meng het met het geplette venkelzaad en de roomboter. Verdeel het kruim over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 10 minuten in een oven van 180 graden.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Breng het op smaak met peper, zout en venkelpoeder.
  4. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in kleine porties bruin en gaar. Voeg halverwege zout en peper toe. Blus het geheel af met een scheutje droge sherry.
  5. Voeg het gehakt met de pappardelle toe aan de koekenpan met de paddenstoelen, giet er de beurre noisette overheen en warm het geheel al omscheppend goed door.
  6. Besmeer met de achterkant van een lepel de rand van de pastaborden met pesto. Verdeel het pastamengsel over de borden en strooi er het venkelbroodkruim overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1095 KCAL (4600 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 74 G (WAARVAN 43 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 67 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!