Pappardelle met gerookt ontbijtspek en groene asperges
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 250 g gerookt ontbijtspek, plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 10 g salie, fijngesneden
  • 200 g groene asperges
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g trostomaatjes
  • 400 g pappardelle
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 40 g Pecorino Romano kaas, geraspt
  • 20 g platte peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes ontbijtspek met het sjalotje, de knoflook en de salie 5 minuten op laag vuur.
  2. Was de asperges, verwijder de harde uiteinden en snijd ze in gelijke stukjes. Bak de asperges een paar minuten mee op middelhoog vuur en voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Verhoog het vuur naar de hoogste stand, voeg de witte wijn toe.
  4. en laat deze verdampen in ongeveer 1 minuut. Zet het vuur uit.
  5. Zet de trostomaatjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  6. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook, voeg een eetlepel extra vergine olijfolie toe en kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  7. Giet de pappardelle af en voeg deze toe aan de pan met de spekjes- en aspergesaus.
  8. Verhit de pan met saus opnieuw, voeg de Pecorino kaas toe en een klein scheutje water. Meng de pappardelle door de saus.
  9. Serveer de pappardelle met de fijngesneden peterselie en de tomaatjes met een draai versgemalen peper.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 764 KCAL (3200 KJ). VET: 33 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). EIWIT: 28 G. KOOLHYDRATEN: 78 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!