Ingrediënten
500 g lamsbout, zonder bot
1 lamsrack (8 koteletjes)
400 g pappardelle
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 uien, in halve ringen
1 flinke wortel, geschrapt en in plakjes
Halve eetlepel tomatenpuree
5 tenen knoflook, gepeld en geplet
2 laurierblaadjes
Halve eetlepel venkelzaadjes
Halve eetlepel peperkorrels
1 eetlepel gedroogde of verse tijm
Halve liter rode wijn
Olijfolie
Blaadjes van 2 takjes verse tijm
1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
Bereidingswijze
Braad de lamsbout rondom aan op hoog
vuur in een flinke scheut olijfolie. Voeg vervolgens
alle gesneden groente toe. Laat ze een
paar minuten meebakken en roer er de tomatenpuree
doorheen. Draai nu het vuur laag en
voeg de wijn, de laurierblaadjes, knoflook, peperkorrels,
venkelzaadjes en de gedroogde
tijm toe. Voeg eventueel nog wat water toe,
zodat het geheel bijna onder staat. Stoof het
vlees op laag vuur in circa 3 uur met de deksel
op de pan gaar. Neem het vlees uit de pan, laat
het afkoelen en trek er fijne draadjes van.
Pureer de saus met de staafmixer. Meng het
vlees weer door de saus en laat dit nog even
stoven.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Bak het lamsrack rondom bruin in 2 eetlepels
olijfolie. Voeg de takjes tijm en de gehalveerde
knoflook toe. Breng op smaak met zout en
peper.
Schik de inhoud van de pan op een ingevette
bakplaat en bak het geheel 20 á 25 minuten
in de oven mooi rosé.
Kook de pappardelle volgens de beschrijving
op de verpakking. Meng de pappardelle
met de lamsstoof en verdeel dit over 4 borden.
Snijd de koteletjes los en decoreer telkens 2
lamskoteletjes op de pappardelle. Garneer
eventueel met wat verse blaadjes tijm.