Ingrediënten
1 rookworst
250 gram salami (dikke plakken of aan één stuk)
250 gram spiraaltjes- of strikjespasta
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
50 gram zwarte olijven zonder pit
50 gram groene olijven zonder pit
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
Voor de dressing:
6 eetl. olijfolie
2 eetl. pesto
2 eetl. balsamicoazijn
Versgemalen peper
Zout
1 citroen
Bereidingswijze
Stap 1.
Wel de rookworst 20 minuten in heet water en snijd de worst daarna in plakjes. Snijd de salami in reepjes. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel er koud water over.
Stap 2.
Halveer de paprika’s en snijd deze, zonder zaadjes, in smalle reepjes. Halveer de olijven. Schep de rookworstplakjes, salamireepjes, paprikareepjes, olijven en peterselie door de afgekoelde pasta.
Stap 3.
Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze luchtig door de salade. Snijd de citroen in dunne plakjes en garneer de salade ermee. Serveer er ciabattabrood bij, eventueel met olijfolie om het brood in te dopen.