Ingrediënten
0,5 l tomatensap
3 rode paprika’s
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 plak bladerdeeg
20 g geraspte kaas
125 g chorizo
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Was de paprika’s, snijd ze in vieren en haal de kern eruit. Leg ze op een rooster en zet de paprika’s ongeveer tien minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden totdat ze zwart zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Pel het velletje van de paprika’s af en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Stap 2.
Verhit de olijfolie in een kookpan. Bak het sjalotje en de knoflook een paar minuten. voeg de paprikastukjes toe en fruit ze nog even mee. Doe er vervolgens de tomatensap bij en laat het mengsel 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. breng op smaak met peper en zout.
Stap 3.
Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in kleine stukjes.
Stap 4.
Rol voor de bladerdeegstengel een plakje bladerdeeg iets uit en leg deze op een bakplaat bekleed met vetvrij papier. Snijd repen van het bladerdeeg en bestrooi ze met wat kaas. Bak ze in ongeveer 10 minuten af in de oven op 180 graden.
Stap 5.
Schenk de soep in kommetjes, strooi er wat chorizostukjes in en leg er een stengel bij.