Ingrediënten
4 dikke parelhoenfilets (of eventueel kipfilet)
2 eetlepels olijfolie
4 rode uien
1 theelepel venkelzaadjes
200 g bruine basterdsuiker
1 dl rode wijn
1 dl eenvoudige rode port
1 dl balsamico azijn
Bereidingswijze
Maak de rode uien schoon en snijd ze in ringetjes, smoor ze glazig en strooi de basterdsuiker er op. Laat het wat karamelliseren en blus het dan af met wijn, port en azijn. Laat dit nu zeker een uur zachtjes pruttelen en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg wat water toe als de chutney te droog wordt. Als de chutney gaar is kun je deze fijn hakken met een staafmixer.
Wrijf de parelhoen in met venkelzaad en zwarte peper en bestrijk ze met de resterende olie.
Rooster nu de filets op de braai (barbecue) aan beide kanten en bestrooi ze tot slot met grof zout en wat zwarte peper. Dit duurt in totaal ongeveer 10 minuten. Serveer ze met een salade.