Parmaham met knoflooksoldaatjes, eendenlevermousse en portsiroop
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Brunch
Vleeswaren
Overig
Kerst
Ingrediënten
- 150 g Parmaham
- 50 g eendenlevermousse
- 4 sneetjes casino wit
- 500 ml rode port
- 100 g suiker
- 50 g gemengde sla
- 1 eetlepel knoflookolie
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Meng de port met de suiker in een steelpan en zet dit ongeveer een uur op laag vuur totdat de gewenste dikte is bereikt. Bewaar dit in een spuitflesje
- Snijd na verwijdering van de korstjes, het brood in lange repen (soldaatjes). Leg de broodrepen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, voeg peper en zout toe en bak ze in ongeveer 15 minuten krokant en goudbruin.
- Leg op ieder bord een plukje sla en besprenkel ze met de knoflookolie. Leg er een mooie plak parmaham tegenaan.
- Snijd de eendenlevermousse in plakken van 1 centimeter en leg per bord 2 plakjes naast de parmaham.
- Maak mooie strepen portsiroop over dit gerecht en leg er tot slot twee soldaatjes naast. Serveer er de rest van de toast los bij.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 370 KCAL (1555 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 16 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!