Parmezaanschnitzel met pasta-aïoli
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Italiaans

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • 25 g roomboter
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • 50 g parmezaan
  • 200 g spaghetti
  • 1 theelepels tabasco
  • 1 dl olijfolie
  • 1 knoflookteen, in stukken
  • 1 dl geconcentreerd kippenbouillon
  • 1 citroen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti 2 minuten korter dan de bereidingswijze op de verpakking en spoel de slierten af met koud water. Laat de spaghetti goed uitlekken.
  2. Klop het ei los in een schaaltje, vul een ander schaaltje met bloem en een derde schaaltje met een mengsel van paneermeel en parmezaan. Haal elke schnitzel eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermengsel.
  3. Doe de olijfolie met de knoflook en tabasco in een staafmixerbeker en meng dit tot een smeuïg geheel.
  4. Smelt de boter in een antiaanbakpan en bak hierin de schnitzels op middelhoog vuur in 6-8 minuten aan twee kanten goudbruin en krokant.
  5. Verwarm de spaghetti met de bouillon in een wok en laat de bouillon verdampen. Roer er de pikante knoflookolie doorheen en serveer de pasta bij de schnitzel. Garneer met een citroenpartje.

Voedingswaarde per persoon
715 KCAL (3005 KJ). EIWIT: 43 G.VET: 37 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 51 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!