Pasta carbonara met twee soorten ham en bacon
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Italiaans
Ingrediënten
- 8 plakken serranoham
- 8 plakken parmaham
- 8 plakken bacon
- 400 g verse eierpasta
- 4 eierdooiers
- 100 ml slagroom
- 2 takjes tijm
- 125 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 takje rozemarijn
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Klop de eidooiers los met de room, de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout. Breng een grote pan water aan de kook met zout en kook de pasta beetgaar.
- Snipper de uien en de knoflook en smoor deze 4 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Pluk de tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes van de takjes en meng ze door het ui-knoflookmengsel.
- Snijd de 2 soorten ham in kleine reepjes en bak deze in een droge koekenpan krokant. Bak de bacon ook krokant en houd die apart.
- Giet de pasta af en houd wat kooknat apart. Doe de ham, het ui-knoflookmengsel en de kruiden door de pasta. Meng daarna het eimengsel erdoorheen en wat van het kooknat.
- Bestrooi met de rest van de parmezaan en leg er de plakken uitgebakken bacon in repen op.
Voedingswaarde per persoon
825 KCAL (3465 KJ). EIWIT: 47 G.VET: 42 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 63 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!