Pasta met aubergine en gerookte kipfilet
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 400 g gerookte kipfilet
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 potje groene olijven zonder pit (240 g), gehalveerd
  • 400 g penne
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 mozzarellabollen, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 dl zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aubergine en snijd de schil julienne (zeer dunne repen).
  2. Frituur de aubergineslierten 2 minuten in een pannetje met hete zonnebloemolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de geschilde aubergine in blokjes.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde olijven toe, roer er de tomatenpuree door en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking en voeg dit met de blokjes mozzarella en gerookte kipfilet toe aan het auberginemengsel.
  5. Verwarm het geheel kort en verdeel de pasta over vier borden. Garneer het gerecht met de gefrituurde aubergineslierten.
  6. Leg er om en om de gerookte kipfilet en mozzarella bij en garneer het gerecht met de gefrituurde aubergineslierten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 845 KCAL (3550 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 36 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 83 G.

TIP: Ook lekker zonder gerookte kipfilet als vegetarisch gerecht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!