Pasta met beenham, groene asperges en basilicum
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

300 g beenham, iets dikker gesneden en in repen
250 g dunne groene asperges
2 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 ml kookroom
zout en versgemalen peper
300 g penne
handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snijd van de asperges de onderste twee centimeter af en halveer ze. Als u geen dunne exemplaren vind kunt u dikkere ook in de lengte doorsnijden. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op zacht vuur. Voeg de aspergestukken toe en roerbak nog 5 minuten verder. Als de asperges wat zachter zijn kan de knoflook en ham erbij. Roerbak alles nog een paar minuten en giet de room erbij. Laat op zacht vuur nog 2 minuten inkoken. Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de penne in circa 8 minuten bijtgaar. Laat goed uitlekken. Breng de saus op smaak met zout en peper en vermeng met de penne en basilicum. Serveer direct.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!