Ingrediënten
300 g beenham, iets dikker gesneden en in repen
250 g dunne groene asperges
2 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 ml kookroom
zout en versgemalen peper
300 g penne
handje basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Snijd van de asperges de onderste twee centimeter af en halveer ze. Als u geen dunne exemplaren vind kunt u dikkere ook in de lengte doorsnijden. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op zacht vuur. Voeg de aspergestukken toe en roerbak nog 5 minuten verder. Als de asperges wat zachter zijn kan de knoflook en ham erbij. Roerbak alles nog een paar minuten en giet de room erbij. Laat op zacht vuur nog 2 minuten inkoken. Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de penne in circa 8 minuten bijtgaar. Laat goed uitlekken. Breng de saus op smaak met zout en peper en vermeng met de penne en basilicum. Serveer direct.