Pasta met kip, peper en tomaat
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Italiaans

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilet, in blokjes
  • 400 g verse eierpasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 Spaanse pepers, fijngesneden
  • 2 groene pepers, fijngesneden
  • 24 honingtomaatjes
  • 125 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bruchettakruiden
  • Basilicum en oreganoblaadjes
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Snijd de honingtomaatjes doormidden, leg ze op een ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze 15 minuten in de warme oven.
  3. Kook de pasta met zout beetgaar. Fruit ui, knoflook en pepers in olijfolie in 10 minuten zacht en voeg de bruchetta-kruiden toe.
  4. Bestrooi de kip met wat peper en zout. Bak de blokjes 5 minuten goudbruin in 25 gram roomboter.
  5. Giet de pasta af en voeg het pepermengsel en de kip toe. Verdeel de geroosterde tomaatjes, de geraspte parmezaan en de blaadjes kruiden erover.

Voedingswaarde per persoon
750 KCAL (3150 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 32 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 64 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!