Pastei met rundercurryvulling
langer dan 60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Indiaas

Ingrediënten

  • 750 g runderstooflappen
  • 1 citroen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • 2 rollen hartigetaartdeeg van 300 g (tante Fanny)
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • Koriander of lente-ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 250 ml runderbouillon
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • Olie

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Maak in een kom een marinade van het sap, de rasp, gesnipperde ui, gember, kerriepoeder, knoflook, peper en zout. Vijzel dit fijn en marineer het vlees minimaal 30 minuten.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak het vlees in 20 minuten bruin. Giet er kokosmelk, bouillon en sojasaus bij en laat het op een zacht vuur in 2 uur gaar worden.
  3. Voeg het laatste half uur doormidden gesneden abrikozen toe en de lente-ui of naar smaak koriander en verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bekleed een ingevette vorm of schaal van 30 cm met 1 rol deeg en verwijder het overige deeg. Schep hier het vlees in (niet te veel vocht). Maak van de andere rol een lap die je als deksel over de vorm legt en vouw de randen goed dicht. Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Maak in het midden van het deeg een gaatje. Zet de pastei 40 minuten in de oven.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 670 KCAL (2815 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 39 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 51 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!