Pasteitje met vanillevla, kwark en warme vruchtencompote
0-20 minuten
Koken
4 personen
Nagerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 roomboter bladerdeegvormpjes (pasteitjes)
8 eetlepels vanillevla
4 eetlepels roomkwark
100 g verse veenbessen
120 g gedroogde abrikozen, in vieren
2 peren, geschild en in blokjes gesneden
50 g rozijnen
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
Sap van 1 sinaasappel
Sap van 1 citroen
1theelepel kaneel
Halve eetlepel Grand Marnier

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm veenbessen, abrikozen, peren, rozijnen, suiker, vanillesuiker, sinaasappelsap, citroen- sap en kaneel in een pan op matig vuur. Breng aan de kook en roer regelmatig totdat de compote voor de helft is ingedikt. Neem de pan van het vuur en roer er de Grand Marnier doorheen.

Stap 2.
Vul vier bladerdeegvormpjes elk met 2 eetlepels vanillevla en 1 eetlepel roomkwark en verdeel er de warme compote overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!