Ingrediënten
400 g kalfspoulet, in blokjes
4 pasteibakjes
200 g kalfsgehakt
3 eidooiers
3 eetlepels paneermeel
25 g roomboter
1 stengel prei, in dunne ringen
1 winterwortel, geschrapt en in plakjes
1 eetlepel tijmblaadjes
150 ml witte wijn
150 ml runderbouillon
125 ml creme fraiche
1 eetlepel grove mosterd
Rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de blokjes kalfsvlees rondom bruin in de boter. Voeg prei, wortel en tijm toe en schenk er de wijn en de bouillon bij.
Stap 2.
Zet het vuur laag en stoof het kalfsvlees afgedekt in 2 uur gaar of tot het heel zacht is. Roer het zo nu en dan door. Meng het kalfsgehakt met een eidooier en het paneermeel. Draai er mooie soepballetjes van en voeg deze de laatste 15 minuten toe aan het stoof-vlees.
Stap 3.
Klop de creme fraiche los met de andere twee eidooiers en de mosterd, roer het roommengsel door het vlees en laat dit nog 10 tot 15 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4.
Verwarm 4 pasteibakjes heel even in de oven op 180 graden totdat ze mooi kleuren en vul ze daarna met de ragout. Strooi er tot slot de citroenrasp overheen.