Pastinaak met salie
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst
Ingrediënten
- 4 middelgrote pastinaken, geschild, in lengte gehalveerd
- 75 g roomboter, gesmolten
- 1 citroen, rasp en sap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 15 verse salieblaadjes
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en schep de pastinaken om met de gesmolten roomboter. Leg deze in een ovenschaal en laat ze 10 minuten garen. Keer ze halverwege om.
- Roer het sap van de citroen om met de rasp en de geperste knoflook en verdeel dit samen met de salieblaadjes over de pastinaken.
- Rooster de pastinaken nog 15 minuten en bestrooi ze voor het serveren met een snufje zout.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 335 KCAL (1395 KJ). VET: 18,2 G (WAARVAN 5,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 5,1 G. KOOLHYDRATEN: 30,5 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!