Pastinaaksoep met rookvlees
40-60 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 150 g rookvlees, reepjes
– 400 g pastinaak
– 1 klein bosje waterkers
– 2 Granny Smith appels
– 1 grote ui, fijngesneden
– 1 eetlepel olijfolie
– 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
– 1 liter kippenbouillon
– 150 ml crème fraîche
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd één appel in blokjes en de andere in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui op matig vuur. Voeg de blokjes pastinaken en appel toe en bak deze kort mee. Meng er de gember doorheen en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaken en appels heel zacht zijn.
  2. Pureer de soep met een staafmixer en meng er de crème fraîche door. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  3. Serveer de soep met rookvlees, dunne reepjes appel en waterkers.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 335 KCAL (1405 KJ). EIWIT: 12 G. VET: 17 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!