Pate met uienmarmelade en sinaasappelchutney
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 plakjes grove paté
1 eetlepel olijfolie
3 rode uien, in ringen gesneden
1 eetlepel bruine basterdsuiker
100 ml rode wijn
100 ml rode wijnazijn
4 eetlepels honing
4 eetlepels sinaasappelchutney
4 afbakbroodjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de afbakbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing
op de verpakking.

Verhit de olie in een pan met dikke
bodem en fruit hierin de uienringen circa
drie minuten. Strooi de suiker erover en
laat deze licht karamelliseren. Giet de wijn
en wijnazijn erbij en roer de honing erdoor.
Kook dit zachtjes, onder af en toe roeren,
zonder
deksel op de pan in circa twintig
minuten tot een marmelade.
Breng op
smaak met versgemalen
peper.

Verdeel de paté over de borden en
serveer
met de uienmarmelade,
sinaasappelchutney
en het brood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!