Patemousse van kippenlevertjes
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

300 g kippenlevertjes
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 takje tijm
200 g roomboter
50 ml Calvados

Bereidingswijze

Fruit de sjalotjes en knoflook zachtjes aan in 50 gram van de roomboter. Voeg daarna de tijm toe. Bak hierin de kippenlevertjes op hoog vuur totdat ze net gaar zijn (en nog een beetje roze van binnen). Blus het af met de Calvados.

Haal de tijm eruit en pureer het mengsel in een keukenmachine. Voeg de rest van de roomboter in blokjes toe, terwijl de machine draait. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Wrijf de patémousse door een bolzeef en doe hem in een schaaltje. Zet het schaaltje afgedekt in de koelkast om op te stijven. Haal de mousse na 2 uur uit de koelkast en serveer hem.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!