Ingrediënten
- 50 g kippenlevertjes, schoongemaakt
- 25 g plakjes ontbijtspek
- 1 ei, losgeklopt
- 40 g zachte boter
- 65 g bloem
- Halve theelepel zout
- Halve sjalot, fijngesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 50 ml slagroom
- Halve eetlepel sherry
- Halve theelepel nootmuskaat
- 5 gewelde gedroogde pruimen
- Springvormpje (12 cm doorsnee)
Bereidingswijze
1. Meng de helft van het ei met de zachte boter en meng er de bloem en het zout doorheen om er een soepel deeg van te maken. Laat vervolgens 30 minuten rusten.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een springvorm van 12 cm doorsnede. Zet de vorm in de ijskast.
3. Pureer de kippenlevertjes met de sjalot, knoflook, room, sherry en nootmuskaat. Breng op smaak met zout.
4. Prik de deegbodem in en besmeer deze met een beetje van het ei. Bak de deegbodem 10 minuten in de oven. Haal de bodem eruit en draai de oven terug tot 160 graden.
5. Snijd de plakjes ontbijtspek in tweeën en verdeel ze over de bodem. Snijd 4 pruimen doormidden en verdeel ze over het spek. Leg een hele pruim in het midden en giet er de vulling op. Bak in ongeveer 30 minuten gaar en bestrooi nog eens met nootmuskaat.