Ingrediënten
100 g ontbijtspekblokjes
1 rode ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 sinaasappel, de rasp en het sap
1 paksoi, in repen
200 g penne
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
16 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
2 eetlepels kappertjes
16 basilicumblaadjes
40 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking. Bewaar 50 milliliter van het kookvocht.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes met de ui en de knoflook. Voeg de paksoi toe, maar houd hiervan een flinke hand achter. Bak het geheel nog 3 minuten en voeg het sinaasappelsap met het kookvocht toe. Doe daar vervolgens de gehalveerde olijven en de kappertjes bij en laat dit deels inkoken.
Voeg de penne toe en meng het geheel goed door elkaar. Doe er als laatste de achtergehouden rauwe paksoi doorheen.
Verdeel alles over vier borden en strooi het amandelschaafsel en een beetje sinaasappelrasp eroverheen. Garneer het gerecht met de basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas.