Penne met paksoi en sinaasappel
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

100 g ontbijtspekblokjes
1 rode ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 sinaasappel, de rasp en het sap
1 paksoi, in repen
200 g penne
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
16 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
2 eetlepels kappertjes
16 basilicumblaadjes
40 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking. Bewaar 50 milliliter van het kookvocht.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes met de ui en de knoflook. Voeg de paksoi toe, maar houd hiervan een flinke hand achter. Bak het geheel nog 3 minuten en voeg het sinaasappelsap met het kookvocht toe. Doe daar vervolgens de gehalveerde olijven en de kappertjes bij en laat dit deels inkoken.

Voeg de penne toe en meng het geheel goed door elkaar. Doe er als laatste de achtergehouden rauwe paksoi doorheen.

Verdeel alles over vier borden en strooi het amandelschaafsel en een beetje sinaasappelrasp eroverheen. Garneer het gerecht met de basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!